Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we samen kijken naar je wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaat de buurtsportcoach op zoek naar passende beweegvormen en legt contact met verenigingen en sportgroepjes. Daarna, tijdens een vervolggesprek kijken we welke beweegvorm bij je past en tot slot wordt er een proefles aangevraagd. Eventueel kan de buurtsportcoach mee gaan naar de proefles.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben. Kunt u advies gebruiken bij uw zoektocht naar een passende manier van bewegen? Vul dan het formulier in en de buurtsportcoach neemt contact met u op.

Klik hier voor het formulier.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Wandeluitdaging Rhenen, Elst en Achterberg

Wandelen, bijna iedereen kan het. De wandelschoenen aan en lekker naar buiten. Genieten van de omgeving, heerlijk ontspannen en toch gezond in beweging zijn. Om inwoners van de gemeente Rhenen, met of zonder gezondheidsproblemen en elke leeftijd, te stimuleren op pad te gaan organiseert Sportservice Rhenen de Wandeluitdaging. Twintig weken wandelen in groepsverband. Iedereen kan meedoen.

De Wandeluitdaging wordt gehouden in samenwerking met verschillende enthousiaste vrijwilligers, de Buurtgarage Rhenen, Musketiers Elst en Nordic Walking Rhenen. Tijdens de wandelingen loopt een vrijwilliger mee met ondersteuning van Sportservice. Daarnaast lopen verspreid over de 20 weken sport- en zorgprofessionals mee, zoals praktijkondersteuners en fysiotherapeuten. Er worden groepen geformeerd op verschillende niveaus zodat op elk niveau meegewandeld kan worden. De wandelingen variëren tussen de 30 minuten tot 1,5 uur en gaan door de prachtige omgeving van de gemeente Rhenen. Deelname voor 20 weken bedraagt eenmalig € 5,00 p.p.

De wandelingen zijn op:

  • Maandagavondgroep Rhenen: 4-7 km, start vanaf Buurtgarage Rhenen.
  • Dinsdagavondgroep Elst: opbouwen tot meer dan 5 km, start vanaf Bestegoed Elst.
  • Woensdagavondgroep Rhenen: 5-10 km, start vanaf de Westpoort Rhenen.
  • Donderdaggroep Rhenen: 1-3 km, start vanaf de Westpoort Rhenen. Eerste keer op donderdagmiddag, daarna wekelijks op donderdagochtend.
  • Een groep in Achterberg is onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Neem voor meer informatie contact op met buurtsportcoach Larissa Wattilete via larissa.wattilete@sportservicedevallei.nl of 06 – 829 47 679

Meedoen
Aanmelden voor de Wandeluitdaging kan door onderstaand formulier in te vullen