Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we samen kijken naar je wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaat de buurtsportcoach op zoek naar passende beweegvormen en legt contact met verenigingen en sportgroepjes. Daarna, tijdens een vervolggesprek kijken we welke beweegvorm bij je past en tot slot wordt er een proefles aangevraagd. Eventueel kan de buurtsportcoach mee gaan naar de proefles.

Ook geïnteresseerd in het veranderen van je leefstijl? Wil je bijvoorbeeld gezonder gaan eten, gewicht verliezen of minder stress ervaren? Kijk dan ook eens bij leefstijlcoaching.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben. Kunt u advies gebruiken bij uw zoektocht naar een passende manier van bewegen? Vul dan het formulier in en de buurtsportcoach neemt contact met u op.

Klik hier voor het formulier.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Wandeluitdaging

Wandelen, bijna iedereen kan het. De wandelschoenen aan en lekker naar buiten. Genieten van de omgeving, heerlijk ontspannen en toch gezond in beweging zijn. Om inwoners van de gemeente Rhenen, met of zonder gezondheidsproblemen en elke leeftijd, te stimuleren op pad te gaan organiseert Sportservice Rhenen de Wandeluitdaging.

In 2022 hebben verschillende groepen 20 weken gewandeld op eigen tempo. Na deze 20 weken zijn er een aantal groepen blijven wandelen. Bent u geïnteresseerd om bij een van deze groepen aan te sluiten? Zie dan het bericht hieronder of neem contact op met de buurtsportcoach!

Wandelgroep Buurtgarage

Naar aanleiding van de Wandeluitdaging van vorig jaar is vrijwilliger Dick van den Heuvel in samenwerking met ons en de Buurtgarage Rhenen wandelgroepjes gestart. Zie hieronder de flyer van deze wandelgroepen.

Klik hier voor de flyer van de wandelgroep Rhenen

LEREN FIETSEN? DOE MEE AAN EEN FIETSCURSUS

In 2023 start de eerste fietscursus!

Goed leren fietsen
Tijdens deze fietscursus wordt er onder begeleiding alles geleerd wat je nodig hebt om goed te leren fietsen. Ook alle regels die je moet weten als je op een fiets stapt komen aan de orde. In acht weken tijd kun je leren fietsen. En een certificaat van deelname krijg je nadat je het examen goed hebt volbracht.

Start moment
In het voorjaar van 2023 start deze fietscursus. Bij succes wordt de fietscursus in september herhaald. De kosten bedragen €25,– per persoon en het maximaal aantal deelnemers per cursus is 10. Fietsen zijn op locatie beschikbaar. Als u zelf een fiets ter beschikking heeft dan mag u deze meenemen. Let op: tijdens de eerste weken van de fietscursus dient u iemand mee te nemen die u kan ondersteunen tijdens het fietsen.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met de buurtsportcoach.

Aanmelden kan binnenkort via onderstaand formulier.