Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we samen kijken naar je wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaat de buurtsportcoach op zoek naar passende beweegvormen en legt contact met verenigingen en sportgroepjes. Daarna, tijdens een vervolggesprek kijken we welke beweegvorm bij je past en tot slot wordt er een proefles aangevraagd. Eventueel kan de buurtsportcoach mee gaan naar de proefles.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben. Kunt u advies gebruiken bij uw zoektocht naar een passende manier van bewegen? Neem dan contact op met de buurtsportcoach.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Wandeluitdaging Rhenen

In samenwerking met huisartsenpraktijken in de gemeente Rhenen en leefstijlcoach Carin de Hoog wordt de Wandeluitdaging dit voorjaar georganiseerd in Rhenen. De deelnemers werken tijdens deze challenge aan een gezondere leefstijl.

Onder begeleiding van zorg- en sportprofessionals wordt met de groep 20 weken lang één keer per week gewandeld. Iedereen kan op eigen tempo deelnemen vanwege de splitsing tussen een wat rustigere en een wat snellere groep. Daarnaast is gezelligheid erg belangrijk, er wordt lekker gekletst en gelachen tijdens de wandelingen! Door middel van deze wekelijkse wandelingen die stap voor stap worden opgebouwd, werken deelnemers samen aan een gezondere leefstijl.

De wandelgroep is speciaal voor diabetici/mensen met hart- en vaatziekten/COPD omdat door middel van wandelen de kwaliteit van leven van deze doelgroep verbetert. Echter, iedereen die zijn/haar leefstijl wil verbeteren is welkom.

Wilt u gezonder worden? En onder begeleiding in een groep beginnen met wandelen? Vrijwilligers zijn ook welkom! Aanmelden kan via de buurtsportcoach of via dit formulier.

Klik hier voor meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge en de Wandeluitdaging Rhenen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete