Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we samen kijken naar je wensen en mogelijkheden. Vervolgens gaat de buurtsportcoach op zoek naar passende beweegvormen en legt contact met verenigingen en sportgroepjes. Daarna, tijdens een vervolggesprek kijken we welke beweegvorm bij je past en tot slot wordt er een proefles aangevraagd. Eventueel kan de buurtsportcoach mee gaan naar de proefles.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben. Kunt u advies gebruiken bij uw zoektocht naar een passende manier van bewegen? Vul dan het formulier in en de buurtsportcoach neemt contact met u op.

Klik hier voor het formulier.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Wandeluitdaging Rhenen & Elst

In samenwerking met Sterk in Leefstijl, Trisport Rhenen en Musketiers Elst hebben wij de wandeluitdagingen in Rhenen en in Elst georganiseerd! Onder begeleiding van zorg- en sportprofessionals zijn we 20 weken lang één keer per week gaan wandelen. De wandelgroep was speciaal voor diabetici, HVZ, COPD, echter, iedereen die zijn/haar leefstijl wil verbeteren mocht zich aanmelden!

Iedereen kon op eigen tempo meedoen en gezelligheid is belangrijk. Door middel van deze wekelijkse wandelingen die stap voor stap werden opgebouwd, werken deelnemers samen aan een gezondere leefstijl.

De Wandeluitdaging 2021 is afgelopen, in het voorjaar van 2022 starten we weer!
Dus wilt u gezonder worden? En onder begeleiding in een groep beginnen met wandelen? Ook als u geen diabetes hebt bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete