Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Nationale Diabetes Challenge

Het project van de Bas van de Goor foundation (BvdGF) is al jaren in verschillende gemeenten in Nederland een succes. In samenwerking met huisartsenpraktijken in Rhenen en Elst wordt de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd in de gemeente Rhenen. Zowel mensen met als zonder diabetes werken tijdens deze challenge aan een gezondere leefstijl.

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelactiviteit van 20 weken met als doel de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Door middel van wekelijkse wandelingen werken deelnemers samen met zorg- en sportprofessionals aan een gezondere leefstijl. In kleine stappen trainen deze professionals samen met de deelnemers voor de Nationale Diabetes Challenge Week. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen.

Naast het de wandeldoelstellingen waarin verbetering van de conditie centraal staat, speelt gezelligheid ook een grote rol. Door samen te wandelen en met elkaar aan doelen te werken worden deelnemers gemotiveerd en uitgedaagd.

Wil je gezonder worden? En onder begeleiding in een groep beginnen met wandelen? Ook als je geen diabetes hebt ben je welkom om mee te doen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete