Uw partner in Rhenen voor sport en bewegen

  • Wat doen wij slider 01
  • Wat doen wij slider 02
  • Wat doen wij slider 03

Sportbieb SAM

Wat is Sportbieb SAM

We vinden het belangrijk dat kinderen buiten actief zijn; elkaar ontmoeten, samen spelen en bewegen. Om kinderen te stimuleren lekker buiten te spelen zijn er in de gemeente Rhenen drie sportbiebs SAM, dat staat voor: Samen Actief Meedoen.

 

Bij de sportbieb kunnen kinderen sport- en spelmateriaal lenen om mee buiten te spelen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen gratis een pasje krijgen waarmee ze tijdens de openingstijden van de sportbieb gebruik kunnen maken van alles wat er in de sport- en spelkast aanwezig is. Er zijn twee sportbiebs gevestigd in Rhenen en één in Elst.

Multifunctioneel

De drie sport- en spelkasten staan midden in de wijk, en kunnen dus ook voor andere doeleinden worden ingezet! Denk aan scholen, buurthuizen of recreatieve sportgroepjes die af en toe met sportmateriaal aan de slag willen. Wilt u weten wat er voor materialen in de sportbieb aanwezig zijn en heeft u ideeën over hoe deze materialen gebruikt kunnen worden door nog meer mensen? Neem dan vooral contact op met buurtsportcoach Mirjam Suijker.

Locaties

Sportbieb SAM heeft drie locaties. Elke locatie is op een andere dag open, kijk hieronder wanneer kinderen terecht kunnen bij de sportbieb:

 

Veldje tegenover Bestegoed Elst Maandag 14:30-15:30 uur
Straathuisje Dokter Wallerstraat 1 Rhenen Woensdag 15:00-17:00 uur
Veldje aan de Lijsterberg Rhenen Donderdag 15:45-16:45 uur

 

Gewoon langskomen en meedoen mag altijd! Hebt u vragen over de sportbieb? Neem dan contact op met buurtsportcoach Mirjam Suijker.

Vrijwilligers

Er wordt al door behoorlijk wat kinderen in de verschillende wijken gebruik gemaakt van de sportbieb. Om de sportbieb op verschillende locaties vaker te openen zijn vrijwilligers nodig. Vindt u of jij het leuk om met kinderen om te gaan? Hebt u/jij tijd om af en toe de sportbieb te openen zodat de kinderen lekker kunnen spelen? Dan zijn we op zoek naar u/jou! Neem contact op met Mirjam Suijker, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.