Rhenen Vitaal

In verband met de corona maatregelen gaat Rhenen Vitaal en de vitaliteitsdag op 23 oktober niet door. U kunt zich echter nog wel steeds opgeven. We nemen dan contact met u op zodra het programma weer kan starten.

Rhenen Vitaal is een beweegprogramma voor 55+ers waarbij u kennismaakt met verschillende sporten. Tijdens het sporten en bewegen staat plezier en gezelligheid voorop, zowel individueel als in groepsverband. Het programma bestaat uit een wekelijks sportaanbod (m.u.v. lessen op feestdagen en tijdens schoolvakanties). Voorafgaand aan het beweegprogramma is er een gratis vitaliteitsdag met een fittest, waarbij onder andere uw conditie wordt gemeten. U kunt hier vrijblijvend aan deelnemen.

Bij Rhenen Vitaal werkt u onder andere aan uw lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Daarnaast komen er verschillende sporten aan bod, zoals badminton, bewegen op muziek, tennis en volleybal.

De les start met een warming-up, gevolgd door rek- en strekoefeningen, ook komen er diverse krachtoefeningen aan bod. De les wordt altijd afgesloten met een cooling-down. De les wordt zo aangepast dat iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau en met plezier kan deelnemen.​

Voorafgaand aan dit 10-weekse programma wordt een vitaliteitsdag gehouden op vrijdag 23 oktober. Bij de vitaliteitsdag wordt vrijblijvend de fitheid getest en krijgt u een beweegadvies. Ieder kan dan beslissen of ook deelgenomen wordt aan het vervolgprogramma.

Uiteraard wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen, zowel tijdens de vitaliteitsdag als tijdens het vervolgprogramma. De genoemde data en tijden zijn vanwege de huidige situatie onder voorbehoud. Mocht er iets veranderen dan neemt de buurtsportcoach contact met u op na aanmelding.

De vitaliteitsdag is gratis, het vervolgprogramma van 10 lessen kost €10,00.

Meedoen
Inwoners van de gemeente Rhenen van 55+ ontvangen van de gemeente een brief met de uitnodiging om mee te doen. Bij de brief zit ook een aanmeldformulier. Digitaal opgeven kan echter ook via deze link.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete