Senioren 55+

Een actieve leefstijl ook voor senioren van groot belang. Binnen de doelgroep senioren zijn strikte leeftijdsgrenzen nauwelijks te hanteren, omdat gezondheid, sportervaring en leefsituatie verschillen. Sport is echter voor iedereen van belang om vitaal en fit te worden of te blijven.

Wij adviseren en ondersteunen organisaties en verenigingen met het beweegaanbod voor senioren. Of wij ondersteunen senioren bij het vinden van passend aanbod.

Bewegen vanuit de stoel

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Bent u niet goed ter been maar zou u wel meer willen bewegen? Dan bent u van harte welkom bij de nieuwe lessen ‘Bewegen vanuit de stoel’ bij de Tollekamp!

  • Voor iedereen van 65+ die vanuit de stoel wil gaan bewegen.
  • Elke dinsdagochtend van 11.00 uur – 11.30 uur, m.u.v. van de vakantieperiodes.
  • Locatie de Tollekamp, Dr. Wallerstraat 2 Rhenen.
  • Kosten: € 1,50 per les middels een strippenkaart. Deze is bij de receptie van de Tollekamp te krijgen.

Informatie en aanmelden:
Aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Neem contact op met 0317-760 600 en vraag naar een medewerker van welzijn.

Bewegen vanuit de stoel wordt aangeboden door Sportservice De Vallei in samenwerking met zorggroep Charim.

Rhenen Vitaal

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar kan wel bevorderd worden. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Wie niet of weinig meer aan sport doet en eigenlijk wel (weer) wil gaan bewegen, of wil weten hoe het er met de fitheid en conditie voor staat, wordt van harte uitgenodigd mee te doen met Rhenen Vitaal.

Rhenen Vitaal is een project van Sportservice Rhenen dat zich richt op mensen vanaf 55 jaar die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop. Het project start met een gratis en vrijblijvende fitheidstest. Hierbij worden onder meer de conditie en kracht gemeten en een beweegadvies gegeven. Vervolgens bestaat de mogelijkheid mee te doen aan een sport- en beweegprogramma.

Voor mensen die in aanmerking komen voor de minimaregelingen kan dit vergoed worden via de Cunerapas.

Meer informatie
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Meedoen
Inwoners van de gemeente Rhenen vanaf 55 jaar ontvangen in het najaar van 2023 van gemeente een brief met de uitnodiging om mee te doen.