Rhenen Vitaal

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar kan wel bevorderd worden. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Wie niet of weinig meer aan sport doet en eigenlijk wel (weer) wil gaan bewegen, of wil weten hoe het er met de fitheid en conditie voor staat, wordt van harte uitgenodigd mee te doen met Rhenen Vitaal.

Rhenen Vitaal is een project van Sportservice Rhenen, in samenwerking met Trisport Rhenen dat zich richt op mensen vanaf 55 jaar die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop. Het project start met een gratis en vrijblijvende fitheidstest. Hierbij worden onder meer de conditie en kracht gemeten en een beweegadvies gegeven. Deze fitheidstesten of Vitaliteitsdagen zijn op zaterdag 2 april en 9 april. Vervolgens bestaat de mogelijkheid mee te doen aan een sport- en beweegprogramma.

Dit beweegprogramma van 10 weken wordt gegeven door en bij Trisport Rhenen. Iedere week varieert de les en deze duurt ongeveer een uur. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en met plezier deelnemen. Elke les start met een warming-up, gevolgd door rek- en strekoefeningen. Ook komen er diverse krachtoefeningen aan bod. Er wordt afgesloten met een cooling-down met daarna de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie of thee nog even na te kletsen. Na afloop van het programma is blijven sporten bij Trisport mogelijk (voor de prijs van een abonnement naar keuze).

De Vitaliteitsdag is gratis, het vervolgprogramma van 10 lessen kost €25,00. Voor mensen die in aanmerking komen voor de minimaregelingen kan dit vergoed worden via de Cunerapas.

Meer informatie
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

Meedoen
Inwoners van de gemeente Rhenen vanaf 55 jaar ontvangen van de gemeente een brief met de uitnodiging om mee te doen. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Vitaliteitsdag 2022

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • Uw keuze

    Geef hieronder aan waar u aan wilt deelnemen
  • Geef hieronder aan waar wanneer u zou kunnen.