Uw partner in Rhenen voor sport en bewegen

Schoolsport Olympiade

Sportservice Rhenen heeft op vrijdag 14 september 2018 voor de 3e keer de Schoolsport Olympiade gehouden. De Schoolsport Olympiade is een groot schoolsportevenement waaraan ongeveer 550 leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in de gemeente Rhenen meedoen. Aan deze dag werkten tientallen (lokale) sportverenigingen en -organisaties mee.

Kennismaken met verschillende sporten

De Schoolsport Olympiade is bedoeld om basisschoolleerlingen (groepen 5, 6, 7 en 8) kennis te laten maken met verschillende sporten en zoveel mogelijk in contact te brengen met de (lokale) sportorganisaties. Het gaat hierbij om het stimuleren van de breedtesport. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” dan ook centraal. Dit alles doet Sportservice Rhenen, met als doel om de leerlingen te stimuleren om te gaan/blijven bewegen en, naar we hopen, blijvend een sport te kiezen bij een (lokale) sportorganisatie. Dit sportevenement is tevens de opening en start van de Nationale Sportweek Rhenen.

Meer informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Gertjan van Burken projectleider Schoolsport Olympiade, via 06 - 829 475 61 of gertjan.vanburken@sportservice-rhenen.nl

Video's Schoolsport Olympiade