Ga met ons mee naar het NK Stoepranden voor 6 t/m 14 jarigen in Amersfoort!

Zo ziet de dag er ongeveer uit:
• 10.30 – 11.00: Aankomst bussen & aanmelden spelers en begeleiders
• 11.00 – 11.15: Opening
• 11.15 – 14.30: Wedstrijden afgewisseld met lunch
• 14.30 – 14.45: Prijsuitreiking & afsluiting
• Ca. 15:00: Vertrek bussen
 
Naast stoepranden zijn er nog allerlei andere leuke dingen te doen. Je hoeft je dus niet te vervelen, ook niet als je uitgeschakeld bent!
 
We verzamelen om 9.20 uur op de parkeerplaats van ’t Gastland, Groeneweg 58 in Rhenen. Vervolgens rijden we met de touringbus naar Wageningen om ook daar stoepranders op te halen. We hopen om 10.30-10.45 uur in Amersfoort aan te komen. Om circa 16.00 uur worden jullie weer bij ’t Gastland afgezet.
 
Er is nog plek voor 15 deelnemers. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Meld je snel aan bij Gert Jan van Burken 06 – 82 94 75 61 of per e-mail gertjan.vanburken@sportservice-rhenen.nl

Buitenspeeldagen 12 juni vervallen, 13 juni Rhenen & Achterberg

Oh wat jammer. Het ziet er naar uit dat vanmiddag iets meer dan een beetje regen gaat vallen ☔️. Veiligheid boven alles. Morgen kun je terecht in Rheden en Achterberg. Zien wij je daar?

Feest tijdens Pauzesport Kliko Daltonschool Rhenen

Om dit een extra boost te geven, gaan dit jaar de buurtsportcoaches langs alle scholen met SAM Schoolsport Pauze Sportkliko pakket.

Het pakket is een kliko met daarin leuk spel materiaal dat speciaal is uitgekozen om mee te spelen op het schoolplein. Wij werken met een roulatiesysteem zodat alle scholen aan de beurt komen. Hiermee hopen wij de scholen zo enthousiast te maken dat ze zelf ook eigen pakket aanschaffen zodat de schoolpauzes nog leuker en actiever worden! Ook bieden wij ondersteuning bij het implementeren van het pakket.

De kracht van een vakleerkracht Gymonderwijs de Vallei

Door goed en gevarieerd bewegingsonderwijs ontwikkelt een kind een betere motoriek, goede sociale vaardigheden en sportplezier. De vakleerkracht van Gymonderwijs de Vallei is een expert in verschillende beweegvormen en sport- en spelmethodieken en ondersteunt scholen en groepsleerkrachten om kinderen de beste sportontwikkelomgeving te bieden. De gymles wordt zo een ontdekkingstocht naar eigen unieke beweegtalenten. Zelfs schoolprestaties kunnen daardoor verbeteren.

Een vakleerkracht bewegingsonderwijs verlaagt de werkdruk voor groepsleerkrachten. Tijdens het gymuur heb je de tijd voor andere onderwijstaken.

Wat de voordelen zijn volgens Maartje ter Beek, directrice basisschool de Vuurvogel zijn? In de video legt ze dit uit.

Benieuwd wat een vakleerkracht bewegingsonderwijs voor jouw school kan betekenen? Neem contact op met Bram Boerma, teamleider vakleerkrachten bewegingsonderwijs.

nieuwe gymleerkracht Ericaschool

Michiel stelt zichzelf even voor. “Ik ben Michiel Dorgelo, 23 jaar oud en woonachtig in Doetinchem. Het lesgeven in sport & bewegen is mijn passie en mijn doel is om de kinderen sportief uit te dagen. Ik wil dat er in mijn gymlessen veel wordt bewogen & dat de kinderen altijd weer met een glimlach op hun gezicht de zaal verlaten. Dit zorgt ervoor dat ik zelf ook elke dag met een glimlach naar mijn werk vertrek.”

“Door kinderen met veel verschillende sporten & spellen kennis te laten maken blijven ze op latere leeftijd ook geïnteresseerd en actiever in bewegen!”

Heeft jouw school al een vakleerkracht?

Pauze Sportkliko

Binnenkort bezoeken wij de andere scholen.

Het pakket is een kliko met daarin leuk spel materiaal dat speciaal is uitgekozen om mee te spelen op het schoolplein. Wij werken met een roulatiesysteem zodat alle scholen aan de beurt komen. Hiermee hopen wij de scholen zo enthousiast te maken dat ze zelf ook eigen pakket aanschaffen zodat de schoolpauzes nog leuker en actiever worden! Ook bieden wij ondersteuning bij het implementeren van het pakket.

V.V. Oranje Wit rookvrij

V.V. Oranje Wit is vanaf zaterdag 16 februari 2019 rookvrij. Wethouder Sport Simone Veldboer heeft het sportpark officieel rookvrij geopend. De gemeente Rhenen heeft de voetbalvereniging een Rookvrijbord en spandoek cadeau gedaan. Tom Panbakker heeft met ondersteuning vanuit Sportservice Rhenen dit rookvrije beleid geïmplementeerd binnen Oranje-Wit.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom vraagt Oranje-Wit aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Oranje-Wit de jeugd beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.