Nationale Buitenspeeldag

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 14 juni 2023 maken we van Nederland weer één grote speelplek! In de gemeente Rhenen doen we uiteraard ook mee! Samen met Welzijn Rivierstroom en Mozaïek Welzijn organiseren we in Elst en in Rhenen na schooltijd verschillende activiteiten.

In Elst staan een springkussen, pannakooi en nog veel meer! In Rhenen is een speurtocht en wordt de sportbieb Lijsterberg geopend!

Heb je zelf nog een goed idee en/of wil je helpen? Laat het ons dan weten!

SAM Multisport ochtend

Ook dit jaar organiseert Sportservice Rhenen, samen met korfbalvereniging Arena, de SAM Multi Sport ochtend. Deze ochtend stond voorheen ook bekend als de Kangoeroe-club.

Het belang van sport en bewegen staat deze ochtend centraal! En sluit aan bij de visie van Sportservice Rhenen “Sporten en bewegen bereikbaar maken voor iedereen! Samen met gemeenten, onderwijs, verenigingen, zorginstellingen, jongeren- en welzijnswerk maken wij ons elke dag sterk voor een gezonde, sociale en vitale samenleving”.

Woensdag 8 maart van 08:45 uur tot 12.00 uur zijn alle kinderen van groep 1 & 2 welkom bij de SAM Multisport ochtend! Aanmelden gaat via je school, voor meer informatie neem contact op met buurtsportcoach Wiebe Kets.

We hopen natuurlijk dat het voor de kinderen niet bij deze ene ochtend blijft. Maar dat vele van hen, na de eerste kennismaking op de SAM ochtend, wekelijks op de zaterdag ochtend komen sporten in het Gastland (van 11:30 uur – 12: 00 uur). Daarom zullen wij ‘groots’ uitpakken om er voor de kinderen een geweldige ochtend van te maken. Ook worden de wethouder en de burgemeester uitgenodigd en zal de lokale media van de partij zijn. Dit alles om het belang van sport onder de aandacht te brengen.

 

We sluiten het jaar sportief af met een zaalvoetbaltoernooi!

We sluiten het jaar sportief af! Nog geen plannen deze kerstvakantie? Doe dan mee met het eindejaars zaalvoetbaltoernooi op 30 december. Speciaal voor jongeren! In de ochtend voor 12 – 15 jaar, in de middag voor 16 – 21 jaar. Doe ook mee en strijd om mooie prijzen, zoals een teamuitje bij The Maxx in Veenendaal! Freestyler Guido zal ook nog aanwezig zijn om zijn skills aan jullie te leren!

Aanmelden kan al vanaf 5 personen en kost maar €5,- per team! Schrijf je in door te mailen naar zaalvoetbaltoernooirhenen@gmail.com

Zie flyer voor meer info!

Wekelijks Bewegen vanuit de stoel in de Tollekamp

In beweging blijven is van groot belang, zeker ook op oudere leeftijd. Het draagt bij aan de gezondheid, geeft plezier en in groeps- of teamverband speelt ontmoeting zeker ook een grote rol. Daarom zijn Sportservice De Vallei en Zorggroep Charim gestart met “Bewegen vanuit de stoel”.

Het wekelijks half uurtje stoelgym is speciaal voor iedereen vanaf 65 jaar die niet meer goed ter been is en wordt gegeven in de Tollekamp in Rhenen. Bij de eerste editie hebben zo’n 20 enthousiaste deelnemers met veel plezier vanuit de stoel bewogen. De les bestond uit verschillende oefeningen en werd afgesloten met wat balspelletjes.

Meedoen kan nog steeds. Elke dinsdag om 11.00 uur is iedereen van harte welkom om mee te doen. Deelname kost € 1,50 per les. Een strippenkaart is bij de receptie van de Tollekamp te krijgen.

Bewegen vanuit de Stoel is mede mogelijk gemaakt vanuit de subsidie Post-Covid Impuls vanuit de gemeente Rhenen.

Openbare bootcamproutes in gemeente Rhenen open

Wethouder Dick Poortinga van de gemeente Rhenen heeft dinsdagmiddag 27 september met het onthullen van een bord, een nieuwe openbare sportvoorziening geopend. Het gaat om gemarkeerde routes met uitdagende fitnessoefeningen op verschillende niveaus. De bootcamproute, zoals de sportvoorziening heet, is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rhenen, Sportservice Rhenen, de buurt en Bootcamp Workout.

Twee routes starten in Rhenen ter hoogte van het gemeentehuis. Daar staat ook een bord met uitleg. Daarna leidt één route door de bosrijke omgeving van Rhenen en de andere door de Tollekamp. Bij de opening waren ook docenten en leerlingen van scholengemeenschap het Pantarijn en enkele bewoners van woonzorgcentrum Tollekamp aanwezig. Het was eigenlijk de bedoeling om met een aantal bewoners een klein stukje van de route te wandelen. Om zo te laten zien dat de route niet alleen geschikt is voor getrainde sporters, maar voor iedereen, ook als aantrekkelijke wandelroute. De regen maakte dat echter onmogelijk.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice De Vallei door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Rhenen.

Streven is dat ook verenigingen en onderwijs, bijvoorbeeld bij de gymles, de bootcamproute gaan gebruiken. Met de bootcamproute werkt Sportservice De Vallei aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen.

SAM School Olympiade in Rhenen onder luid gejuich van start

Onder luid gejuich van bijna 600 leerlingen van de Rhenense basisscholen, is op vrijdagochtend 23 september op sportpark Candia de SAM School Olympiade van start gegaan.

Wethouder Dick Poortinga opende samen met SAM het sport- en cultuurfestijn. Dat deden ze door het ontsteken van het Olympisch vuur en het hijsen van de vlag. Daarna werd iedereen opgewarmd met een flitsende dans.

Maar liefst 20 Rhenense aanbieders van sport- en cultuur verleenden hun medewerking door de clinics te verzorgen. Daaronder ook bijzondere zoals collage of Lacrosse. In vier rondes maakten de kinderen kennis met verschillende sport- en cultuuractiviteiten.

Om een gezonde leefstijl te stimuleren waren op het sportpark verschillende drinkwaterpunten beschikbaar. Ook werd fruit uitgedeeld.

Met de SAM School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen laten proeven aan het brede sport- en cultuuraanbod in Rhenen. Zodat ze ervaren wat ze echt leuk vinden, waar ze talent in ervaren. De basis voor een leven lang sport en cultuur.

Niet alleen bij de SAM School Olympiade, maar ook daarna kunnen de kinderen gratis kennis blijven maken met diverse aanbieders. Binnenkort ontvangen de kinderen via school een overzicht.

Na twee jaar eindelijk weer SAM School Olympiade

Dag lang sport, cultuur en plezier voor Rhenense basisschool leerlingen

Rhenen – Het kan eindelijk weer. Bijna 600 leerlingen van 7 basisscholen in Rhenen op sportpark Candia. Op vrijdag 23 september een dag lang proeven aan sport en cultuur bij de SAM School Olympiade. En vooral heel veel plezier beleven. Organisator Sportservice De Vallei is dolblij dat na twee geschrapte edities vanwege corona, haar grootste sport- en cultuurevent weer kan en mag.

Bij de SAM School Olympiade maken kinderen van groep 5 t/m 8 kennis met verschillende sport en cultuurclinics. Ongeveer 20 Rhenense sport- en cultuuraanbieders dragen hiervoor zorg. Korfbal, karate en gymnastiek zijn een aantal sporten die worden aangeboden, maar kinderen kunnen ook schminken of de voeten van de vloer met dans.

Met de SAM School Olympiade wil de organisatie kinderen bewegen met zoveel mogelijk sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Uiteindelijk met als doel dat kinderen een keuze maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en talenten kunnen ontdekken. Daarom krijgen de kinderen na afloop een rugzakje met daarin gratis kennismakingsaanbod van diverse aanbieders.

De SAM School Olympiade wordt op vrijdag 23 september om 9.00 uur geopend door wethouder Dick Poortinga, samen met SAM. Na het ontsteken van de Olympische vlam volgen 4 rondes waarin de kinderen proeven aan een steeds wisselend aanbod.