Na twee jaar eindelijk weer SAM School Olympiade

Dag lang sport, cultuur en plezier voor Rhenense basisschool leerlingen

Rhenen – Het kan eindelijk weer. Bijna 600 leerlingen van 7 basisscholen in Rhenen op sportpark Candia. Op vrijdag 23 september een dag lang proeven aan sport en cultuur bij de SAM School Olympiade. En vooral heel veel plezier beleven. Organisator Sportservice De Vallei is dolblij dat na twee geschrapte edities vanwege corona, haar grootste sport- en cultuurevent weer kan en mag.

Bij de SAM School Olympiade maken kinderen van groep 5 t/m 8 kennis met verschillende sport en cultuurclinics. Ongeveer 20 Rhenense sport- en cultuuraanbieders dragen hiervoor zorg. Korfbal, karate en gymnastiek zijn een aantal sporten die worden aangeboden, maar kinderen kunnen ook schminken of de voeten van de vloer met dans.

Met de SAM School Olympiade wil de organisatie kinderen bewegen met zoveel mogelijk sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Uiteindelijk met als doel dat kinderen een keuze maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en talenten kunnen ontdekken. Daarom krijgen de kinderen na afloop een rugzakje met daarin gratis kennismakingsaanbod van diverse aanbieders.

De SAM School Olympiade wordt op vrijdag 23 september om 9.00 uur geopend door wethouder Dick Poortinga, samen met SAM. Na het ontsteken van de Olympische vlam volgen 4 rondes waarin de kinderen proeven aan een steeds wisselend aanbod.