Gecombineerde leefstijl interventie / leefstijlcoaching

Update: In oktober 2023 wordt er in Elst gestart met een nieuw traject mét een wekelijks beweeguurtje in de eerste 8 maanden. Meer info? Kijk verderop op deze pagina. Aanmelden? Vraag om een doorverwijzing via je huisarts.

Ben jij ontevreden over je lichaam? Voel jij je niet meer zo fit als voorheen en/of heb je last van fysieke klachten? Door je leefstijl te veranderen kun jij deze problemen aanpakken. Leefstijl betekend letterlijk “de manier van leven”. Hoe zien jouw dagen er nu uit en met welke (kleine) aanpassingen kun je deze gezonder invullen.

Leefstijlcoaching is geen traject waarbij je in korte tijd veel gewicht verliest want deze trajecten zijn vaak niet voor langere tijd vol te houden. Onze leefstijlcoaches bieden langdurige begeleiding op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Door te werken aan al deze thema’s kun jij een gezondere leefstijl ontwikkelen die gemakkelijk vol te houden is.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met onze leefstijlcoaches via leefstijlcoaching@sportservicedevallei.nl.

GLI Cool met beweegprogramma in oktober van start in Elst

Stap voor stap ga je zelf aan de slag. Tijdens de groepsbijeenkomsten bespreken we de thema’s voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit. Bij de individuele gesprekken zoomen we in op jouw persoonlijke doelen. Gewoontes veranderen kost tijd, daarom heeft het traject een duur van 2 jaar.

Daarnaast bieden we de eerste 8 maanden een extra beweegprogramma aan als ‘steuntje in de rug’. Aanbieders uit Elst en omgeving bieden gastlessen aangepast op ieders niveau, zodat de hele groep met plezier kan deelnemen. En… na de les kun je gezellig afsluiten met koffie/thee!

Je komt in aanmerking als:

 • Je 18 jaar of ouder bent, de Nederlandse taal beheerst, gemotiveerd bent;
 • Plus een BMI van 25 of hoger hebt met een verhoogd gezondheidsrisico of als je een BMI boven de 30 hebt;
 • Deelname aan CooL kost je niets (basisverzekering), maar er wordt wel inzet en aanwezigheid verwacht.

 Praktische informatie

 • Intakes worden in de laatste twee weken van september overdag gepland op de woensdagen en donderdagen.
 • Groepsbijeenkomsten zijn op donderdag van 15.30 tot 17.00 uur (start: 12 oktober 2023, de eerste 8 maanden 1 keer per maand, daarna 1 keer in de 2 maanden).
 • Individuele gesprekken: 8 keer op een woensdag of donderdag in overleg (overdag).
 • Beweeguurtje: gedurende 8 maanden 1 x per week in de avond. Dag en tijdstip is binnenkort bekend. (Houd de website in de gaten).
 • Voor deze beweegactiviteit betaal je een eigen bijdrage van € 25,00 (Niet vergoed door zorgverzekering).
 • Locatie: MFG Het Bestegoed Elst

Aanmelden of meer info?

Vraag aan je huisarts of praktijkondersteuner om een doorverwijzing naar de GLI CooL (via VIPlive naar Sportservice De Vallei).

Voor meer info en updates:

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) COOL

Sinds het najaar van 2019 bieden wij de gecombineerde leefstijlinterventie COOL aan. COOL staat voor coaching op leefstijl en is een groepsprogramma van 2 jaar. Onze leefstijlcoach werkt met jou aan thema’s als voeding, bewegen, slaap, ontspanning en vitaliteit.

In de eerste 8 maanden van dit programma ligt de nadruk op gedragsverandering. Met welke kleine aanpassingen kun jij jouw leven gezonder invullen? Tijdens de onderhoudsfase van 14 maanden proberen wij samen deze veranderingen vast te houden voor een gezonde toekomst.

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) COOL

Wanneer je aan de volgende punten voldoet wordt dit programma vergoed vanuit de zorgverzekeraar en is deelnemen geheel gratis.

 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je hebt een BMI van 30 of hoger Bereken hier je BMI
 • Je hebt een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
 • Je bent gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen en je bent bereid om twee jaar lang mee te doen aan het programma.
 • Je hebt een doorverwijzing van de huisarts.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met onze leefstijlcoaches via leefstijlcoaching@sportservicedevallei.nl of vul onderstaand formulier in.

Formulier Leestijlcoaching gemeente Rhenen

Naam(Vereist)

De leefstijlcoach

Een gezonde leefstijl is niet alleen een kwestie van gezonder eten of meer bewegen. Voor een gezonde leefstijl is het belangrijk om te kijken naar veel meer factoren. Onze leefstijlcoach kan jou hierbij helpen. Door samen te kijken welke veranderingen jouw leven gezonder maken ontstaat er een persoonlijk en haalbaar plan. Daarnaast besteed onze leefstijlcoach ook veel aandacht aan de toekomst om er voor te zorgen dat je deze gezonde leefstijl vast kunt blijven houden.

Een van onze leefstijlcoaches is Manon Bouwman. Zij is HBO opgeleid en staat geregistreerd bij de beroepsvereniging leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Het is voor mij een uitdaging om iedere deelnemer in haar/zijn eigen kracht te zetten. Dicht bij de mogelijkheden blijven en werken op een eigen tempo is de sleutel tot succes. Het is fantastisch om te zien hoe alle deelnemers tijdens dit programma groeien en uiteindelijk een eigen weg naar een gezondere leefstijl vinden.

Jannet van de Pol is ook leefstijlcoach. Zij heeft in 2012 haar studie Sport, Gezondheid en Management afgerond. Sinds 2013 is zij als buurtsportcoach bij ons actief. De combinatie van gezondheid en bewegen/sport heeft bij Jannet altijd veel interesse gewekt. In 2016 heeft zij 2,5 jaar een leefstijlcoach project gedraaid wat betrekking had op jongeren. In 2019 heeft zij zich geaccrediteerd tot GLI leefstijlcoach en is zich hier volledig op gaan focussen. Zij haalt veel energie uit de kleine stappen die deelnemers maken. Deze kleine stappen zorgen uiteindelijk aan het einde van het traject dat  iemand zich fitter voelt en lekker in zijn of haar vel zit. Mooi om deelnemers daarmee op weg te helpen!

Floor Steenvoorden is in 2017 afgestudeerd in Wageningen aan de studie Voeding & Gezondheid. Zij is gespecialiseerd in voeding en sport. In 2019 heeft zij de opleiding tot geaccrediteerd leefstijlcoach afgerond. Voor Floor is bewegen en een gezonde leefstijl heel belangrijk en helpt graag anderen om hier hun doelen in te bereiken. Het is mooi om te zien hoe ieder dit op zijn eigen manier en tempo doet. Als leefstijlcoach kijkt Floor samen met de deelnemer naar de mogelijkheden om samen op weg te gaan naar een gezondere leefstijl.

Ervaringen van deelnemers

 • Na veel diëten geprobeerd te hebben leer ik in dit programma zelf gezonde keuzes te maken en door steeds kleine aanpassingen te maken is het goed vol te houden.
 • Eigenlijk weet ik wel hoe het moet maar door dit programma ben ik me extra bewust van de gezonde keuzes die ik kan maken. Door iedere maand nieuwe doelen op te stellen blijf ik hier aan werken en kom ik steeds een stap dichter bij mijn doel.
 • Ik heb veel steun aan mijn groep. Het CooL programma is voor mij echt een stok achter de deur om aan een gezonde leefstijl te blijven werken.
 • Het Cool project is een goede stimulans om een betere leefstijl te ontwikkelen. Ik ben er tevreden over en heb zeer goede resultaten! De begeleidster is een topper!

Ook interesse of vragen? neem contact op met onze leefstijlcoaches via leefstijlcoaching@sportservicedevallei.nl.