Kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen! Samen Actief Meedoen = SAM! Het doel van SAM is stimuleren van sport en bewegen bij kinderen. Om jonge bewegers een goede basis te geven, is het van belang de sportontwikkeling zo breed mogelijk te houden.

Onder SAM verstaan wij verschillende mogelijkheden:

 • SAM Multisport Kids i.s.m. KV Arena
 • Sportbieb SAM
 • SAM Sportweek
 • SAM Schoolsport

Op deze manier stimuleren wij actief kinderen om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen! De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten. Met SAM willen we stimuleren dat kinderen tot tenminste 14 jaar aan sport en bewegen doen.

SAM Multisport Kids (KV Arena)

Lopen, rennen, balanceren, gooien, vangen, mikken. Met begeleiding van Korfbalvereniging Arena kunnen alle kinderen van 3 t/m 6 jaar meedoen met SAM Multisport Kids! Elke zaterdagochtend samen spelend sporten.

Onlangs heeft de jaarlijkse SAM Multisport ochtend plaatsgevonden (8 mrt ’23). Ook deze editie was weer zeer geslaagd. Klik hier https://youtu.be/7-GYr_YZDa4 voor een sfeerimpressie. De oefeningen die in beeld komen, en nog heel veel meer, komen ook terug op de wekelijkse SAM Multisport ochtend. Jouw kind doet toch ook mee?

Datum/Tijd

 • Iedere zaterdagochtend is er SAM Multisport
  • Tot en met 15 april van 11:30 – 12:00 uur in Sporthal ’t Gastland
  • Vanaf 22 april van 10:00 – 10:30 op Sportpark Candia

Kosten

 • De kosten bedragen 7,00 per maand (maandelijks opzegbaar)

Aanmelden

 • Voor aanmelden en/of vragen mail je naar korfbalverenigingarena@gmail.com. De eerste drie lessen zijn gratis. Aanmelden is overigens niet verplicht. Je kunt gewoon op de zaterdagochtend aansluiten.

 

Met de lessen van SAM Multisport Kids leggen kinderen een basis voor een fit, positief en actief leven. Maak nu ook kennis met SAM!

Sportbieb SAM

 

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is er ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan.

Woensdag
– Van 15.00 – 16.00 uur. Rhenen, voetbalveldje Dr. Wallerstraat. Na het sporten is er mogelijkheid tot het drinken van een glaasje limonade in het straathuisje. Ook bij slecht weer wordt er binnen een activiteit aangeboden.

Meld je aan voor de verzendlijst op Whatsapp. Stuur het bericht ‘aanmelden info dr waller’ naar 06-82947679 om op de hoogte te blijven. Voor ouders en kinderen!

De Sportbieb Lijsterberg is momenteel gesloten, hier zal na de zomervakantie weer nieuw leven in worden geblazen. Ken of ben jij een enthousiaste vrijwilliger? Laat het dan weten, dan kunnen we de Sportbieb al eerder openen!

Let op: in de zomervakantie zijn we gesloten en van oktober t/m februari is er een winterstop.

De sportbieb is bedoeld als stimulans voor kinderen om meer naar buiten te gaan, elkaar te ontmoeten, samen te spelen en zo ook actiever te zijn. De sportbieb is een mooie manier om kinderen in aanraking te brengen met de verschillende grondvormen van bewegen, door de diverse materialen en de gevarieerde activiteiten die daarnaast georganiseerd worden. Dit heeft een positieve bijdrage aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en natuurlijk aan de sociale ontwikkeling van kinderen!

We zijn voor de Sportbieb altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets te doen in de wijk. Ben jij goed met kinderen, en/of heb je affiniteit met sport? (Diploma’s zijn niet nodig!) Zie je kansen om je steentje bij te dragen met je talenten? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

SAM School Olympiade

Dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Rhenen. De School Olympiade is bedoeld om basisschoolleerlingen (groepen 5, 6, 7 en 8) kennis te laten maken met verschillende sporten en zoveel mogelijk in contact te brengen met de lokale sportaanbieders. Het doel is het stimuleren van de breedtesport bij kinderen. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal.

Aftermovie 2022

Geniet na van de SAM School Olympiade die op vrijdag 23 september 2022 op Sportpark Candia is gehouden.

SAM School Olympiade 2023

De volgende editie van de SAM School Olympiade wordt vrijdag 15 september 2023 gehouden.

Contactgegevens

Buurtsportcoach Wiebe Kets

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk. Sporten kan je helpen met zowel je motorische als je sociaal-emotionele ontwikkeling. Door te sporten voel je je beter en het is ook gezellig om te doen! Soms is het financieel niet mogelijk om te sporten. Gelukkig bestaat het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFS&C) en kan je hiermee helpen. Het fonds is een landelijke organisatie waaraan heel veel Nederlandse gemeenten meewerken. En is zowel voor sportieve als cultuur activiteiten.

Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) de contributie voor de club of het lesgeld. En eventueel een bijdrage voor de spullen je nodig hebt, zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Je ouders kunnen niet zelf een aanvraag doen. Dit wordt gedaan door een intermediair, een onafhankelijk tussenpersoon. Onze buurtsportcoaches zijn intermediairs voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Wiebe Kets