Kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen! Samen Actief Meedoen = SAM! Het doel van SAM is stimuleren van sport en bewegen bij kinderen. Om jonge bewegers een goede basis te geven, is het van belang de sportontwikkeling zo breed mogelijk te houden.

Onder SAM verstaan wij verschillende mogelijkheden:

  • Sportbieb SAM
  • SAM Sportweek
  • SAM Schoolsport

Op deze manier stimuleren wij actief kinderen om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen! De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Als kinderen met veel verschillende beweegvormen experimenteren, houden ze langer plezier in het sporten, ontdekken ze beter waar hun sporttalent ligt en blijven ze vaker tot hoge leeftijd sporten. Met SAM willen we stimuleren dat kinderen tot tenminste 14 jaar aan sport en bewegen doen.

Sportbieb SAM

 

 

 

 

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan.

De sportbieb is bedoeld als stimulans voor kinderen om meer naar buiten te gaan, elkaar te ontmoeten, samen te spelen en zo ook actiever te zijn. De sportbieb is een mooie manier om kinderen in aanraking te brengen met de verschillende grondvormen van bewegen, door de diverse materialen en de gevarieerde activiteiten die daarnaast georganiseerd worden. Dit heeft een positieve bijdrage aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen.

Kinderen kunnen gratis een pasje van de sportbieb ontvangen. Ze vullen daarvoor een formulier in zodat gegevens van het kind bij ons bekend zijn in geval van nood. In Rhenen zijn momenteel drie Sportbieb locaties.

– Elst Bestegoed, Tabaksweg 22. Maandag van 14.30 – 15.30 uur.
– Rhenen, Dr. Wallerstraat 1. Woensdag van 15.30 – 17.00 uur.
– Rhenen, Lijsterberg 113. Donderdag van 15.45 – 17.00 uur.

We zijn voor de Sportbieb altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets te doen in de wijk. Ben jij goed met kinderen, en/of heb je affiniteit met sport? Zie je andere kansen om je steentje bij te dragen met je talenten? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Larissa Wattilete

SAM Schoolsport Olympiade

Dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Rhenen. Op vrijdag 20 september 2019 vindt de 4e editie van de SAM Schoolsport Olympiade plaats. De Schoolsport Olympiade is bedoeld om basisschoolleerlingen (groepen 5, 6, 7 en 8) kennis te laten maken met verschillende sporten en zoveel mogelijk in contact te brengen met de lokale sportaanbieders. Het doel is het stimuleren van de breedtesport bij kinderen. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Dit sportevenement is tevens de opening en start van de Nationale Sportweek Rhenen.

Contactgegevens

Buurtsportcoach Gertjan van Burken