Uw partner in Rhenen voor sport en bewegen

  • Actueel slider 01
  • Actueel slider 02
  • Actueel slider 03

Ervaringen van deelnemers

Rhenen Vitaal start binnenkort alweer voor de derde maal in Rhenen! Om een beeld te geven van Rhenen Vitaal werden een aantal oud-deelnemers gevraagd hoe zij terugkijken op het beweegprogramma.

 

Elke donderdagavond sport er een groep enthousiaste voormalig Rhenen Vitaal deelnemers in het Bestegoed in Elst. Deze groep heeft zich ingeschreven bij de volleybalvereniging de Musketiers en komt wekelijks in beweging onder leiding van Jan Peter van Hasselaar, die de groep vol energie door het uur heen helpt.

 

Om kwart over 6 ’s avonds druppelen de eerste fanatieke deelnemers de zaal binnen, waarin matjes, gewichtjes en ander klein materiaal al netjes klaar ligt. Om half 7 staan er zeker 10 enthousiaste 55 plussers gezellig met elkaar te kletsen. De groep start met rustig een rondje wandelen of joggen en wat rek en strek oefeningen om de spieren op te warmen. Jan Peter legt uit welke krachtoefeningen er aan de beurt zijn. Elke oefening kunnen de deelnemers op eigen niveau uitvoeren. 1 onderdeel van het circuit is “rust”, en daar mag ik de deelnemers wat vragen stellen over Rhenen Vitaal.

 

Herman (64) is een van de eerste deelnemers die naast me komt zitten, en vertelt dat hij de afwisseling in het programma ontzettend fijn vindt. Hij doet mee om een beetje fit te blijven, merkt dat zijn conditie verbeterd en dat zijn spieren sterker worden. Herman is niet de enige die de afwisseling tussen een stukje krachttraining op eigen niveau en de verschillende spellen die aan bod komen in het programma prettig vindt. De meeste deelnemers die ik spreek noemen dit als een groot pluspunt. Ook Els (75) kijkt positief terug op Rhenen Vitaal en vond juist die combinatie zo prettig. Ze heeft lang last gehad van een knieblessure en daardoor een tijd lang niet gesport. Nu geniet ze er weer volop van om wekelijks te bewegen. Ook haar man (79) doet nu bijna elke week mee om fit te blijven. De groep vind ze gezellig, en dat is minstens net zo belangrijk als het sporten zelf! Anneke (62) zegt over het programma Rhenen Vitaal “Het is precies wat ik wil. Zowel de spieroefeningen als de verschillende sporten die aan bod komen zijn goed voor me en leuk om te doen. De groep is erg gezellig, het geeft me precies dat duwtje in de rug wat ik nodig heb om te blijven bewegen.

 

Het tweede deel van de les wordt deze week gevuld met frisbeeën. Er wordt een stukje techniek geoefend met elkaar en daarna spelen de deelnemers met elkaar het spel “ultimate frisbee”. De regels zijn zo aangepast dat het voor iedereen goed mee te spelen is. Er wordt afgesloten met een cooling down.

 

Benieuwd naar Rhenen Vitaal? Klik dan hier en meld u aan voor het beweegadvies op zaterdagochtend 2 december of voor het beweegprogramma Rhenen Vitaal.

 

Vragen?

Neem gerust contact op met buurtsportcoach Mirjam Suijker via mirjam.suijker@sportservice-rhenen.nl of via 06 82 94 76 79.