Uw partner in Rhenen voor sport en bewegen

Schoolsport Olympiade

Sportservice Rhenen wilde op vrijdag 8 september 2017 voor de 2e keer de Schoolsport Olympiade op Sportcomplex Candia in Rhenen houden. Helaas gooide de weersomstandigheden roet in het eten. Aanhoudende regen maakte het onverantwoord om de sportdag door te laten gaan. De Schoolsport Olympiade is een groot schoolsportevenement waaraan ongeveer 550 leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in de gemeente Rhenen meedoen. Aan deze dag werken tientallen (lokale) sportverenigingen en -organisaties mee.

Kennismaken met verschillende sporten

De Schoolsport Olympiade is bedoeld om basisschoolleerlingen (groepen 5, 6 en 7) kennis te laten maken met verschillende sporten en zoveel mogelijk in contact te brengen met de (lokale) sportorganisaties. Het gaat hierbij om het stimuleren van de breedtesport. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” dan ook centraal. Dit alles doet Sportservice Rhenen, met als doel om de leerlingen te stimuleren om te gaan/blijven bewegen en, naar we hopen, blijvend een sport te kiezen bij een (lokale) sportorganisatie. Dit sportevenement is tevens de opening en start van de Nationale Sportweek Rhenen.

Meer informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Bram Boerma projectleider Schoolsport Olympiade, via 06 - 125 59 266 of bram.boerma@sportservice-rhenen.nl

Partners 2017

Partners 2017

 

 

 

Foto's Schoolsport Olympiade 2016

We hebben veel foto's gemaakt tijdens de Schoolsport Olympiade 2016 op vrijdag 16 september op sportpark Candia in Rhenen. Klik hier voor het album met foto's.

 

Video's Schoolsport Olympiade 2016